Atık Yönetimi
İşletmelerde üretim faaliyetleri sonucunda tehlikesiz ve/veya tehlikeli atıklar ortaya çıkmaktadır. “Atık Yönetimi Yönetmeliği” n‘i incelediğiniz zaman 20 adet ana atık başlığı altında '00 'lerce atık çeşidi göreceksiniz. Oluşan atık gruplarını en doğru kod ile Bakanlıktan lisans almış geri kazanım yada bertaraf firmalarına teslim etmek gerekir. İşletmeler faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan atıklarının bertarafına kadar sorumludurlar. Son zamanlarda uygun fiyat altında alınan atıkların gömüldüğü, boş arazilere atıldığına dair birçok haberlere şahit olduk.
Bedelsiz alınabilecek bazı atık gruplarına ücret ödeyen firmalarımız olmaktadır. Yada ücret ödenebilecek atıkları da bedelsiz teslim eden firmalarımızda mevcuttur. Firmamız ticari bir amaç gütmeden işletmelerinizin atıklarını az yada çok olsun sıkıntı yaratmadan alınmasını sağlayacaktır. Üstelik atıkların bertaraf fiyatlarının uygunluğu konusunda da iddialıyız.
Atıklarımızın miktarı az olsa dahi lisanslı bertaraf/geri kazanım firmalarına teslim etmek zorundayız. Bu konuda firmamız güçlü ve uyumlu çözüm ortakları ile çalışmaktadır. İşletmeler oluşan az miktardaki tehlikeli atıklarının bertarafı için yüksek nakliye bedelleri ödemektedir.
Atık yağlar içinde bölgemizde lisanslı bir geri kazanım firması yoktur. Oluşan atık yağlarımızı da en uygun şartlarda teslim edilmesinde sizlere yardımcı olacağız.
Tüm bunları göz önüne aldığımızda,
Tehlikeli yada tehlikesiz atıklarınızın yönetimi kapsamında tesis içi ve dışında uygun toplama alaları oluşturmak,
Atık Oluşumunu Azaltacak Yöntemler Geliştirmek,
Atık Minimizasyonu yada Proses İçinde Tekrar Kullanımına İlişkin Bakanlıktan Görüş Almak,
Yönetmeliklere Uygun Atık Alanlarının Oluşturulmasına Yardımcı Olmak,
Geçici Depolama İzni Almak,
Endüstriyel Atık Yönetim Planının Hazırlanması,
Tehlikeli yada Tehlikesiz Atıklarınızın Analizlerinin Yaptırılması,
Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortasının En Uygun Fiyata Yaptırılması,
Atık Yönetiminde Verimlilik ve Süreklilik Sağlanması İçin Düzenlenecek Eğitimler,
Tehlikeli yada tehlikesiz atıklarınızın ekonomik şekilde geri kazanımı yada bertarafını sağlamak,
Çevre Kanunu ve bağlı yönetmelikler kapsamında beyanlarınızı yapmak,
Sanayi sicil belgeleri 2 yılda bir vize yapılır. Bunun içinde her yıl en geç nisan ayı sonuna kadar "yıllık işletme cetvellerinin" verilmiş olması gerekir. Verilmediyse vize yapılmaz, ceza ödemek zorunda kalırsınız. Yıllık işletme cetvelinde yer alan atıklara ait verilerin sunulması,
hususlarında tüm ekibiz ve çözüm ortaklarımızla destek olacağız.